Великобританія і США закликали Азербайджан активніше постачати газ в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія і США закликали Азербайджан активніше постачати газ в Європу

Енергетика
258
Азербайджан може зіграти вирішальну роль в забезпеченні глобальної енергетичної безпеки, заявив президент США Барак Обама.
За його словами, на сьогоднішньому етапі, диверсифікація поставок енергоносіїв відіграє вкрай важливу роль в економічній і політичній стабільності Європи.
“Співпраця Азербайджану зі своїми партнерами дозволить успішно реалізувати проект Південного газового коридору, і США надасть підтримку цим зусиллям”, – зазначив американський лідер в своєму зверненні до президента Азербайджану Ільхама Алієва в зв’язку з відкриттям в Баку 23-й Міжнародної виставки Caspian Oil@Gas.
Обама також побажав азербайджанській стороні повністю реалізувати свій потенціал в області експорту енергоресурсів, а також висловив упевненість в тому, що США буде і далі розглядати Азербайджан в якості важливого партнера.
Глава британського уряду Девід Кемерон, в свою чергу, заявив в своєму листі до Алієва, що енергоресурси його країни в подальшому будуть відігравати важливу роль у розвитку економіки Євросоюзу і забезпеченні енергобезпеки європейських країн. “Вітаю міцні двосторонні відносини між нашими країнами. Радий, що британські компанії вносять свій внесок в розвиток енергетичного сектора економіки Азербайджану”, – заявив прем’єр, додавши, що Лондон надає великого значення реалізації проекту Південного газового коридору.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас