Схвалено закон, що спрощує реєстрацію лікарських засобів: що зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Схвалено закон, що спрощує реєстрацію лікарських засобів: що зміниться

Особисті фінанси
959
Верховна Рада схвалила законопроект, що спрощує і скорочує процедуру реєстрації лікарських засобів, які виробляються і використовуються в країнах з сильними регуляторними органами.
На підтримку законопроекту №4484 про внесення змін до ст. 9 закону “Про лікарські засоби” (щодо державної реєстрації (перереєстрації) лікарських засобів) “31 травня 2016 р проголосували 239 народних депутатів.
Як зазначив на своїй сторінці в Фейсбук прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, це те рішення, яке “дозволить остаточно зруйнувати штучно створені перешкоди для імпорту іноземних ліків в Україні і в результаті добитися здешевлення ліків для громадян”.
Як повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я України, згідно з прийнятим законом, спрощеній реєстрації в Україні підлягають лікарські засоби, які виробляються, зареєстровані для застосування, а також застосовуються в країнах із суворими регуляторними актами: США, Канаді, Австралії, Японії, Швейцарії та країнах Європейського Союзу з централізованою процедурою реєстрації ліків. Строк розгляду їх реєстрації або відмови в реєстрації скорочено до 10 робочих днів.
“Прийнятий закон дає можливість розширити ринок якісних, ефективних і вкрай необхідних лікарських засобів, нівелювати корупційну складову їх імпорту та збуту в Україні, зробити їх доступними для пацієнтів. Це перший крок на шляху системного здешевлення лікарських засобів в Україні”, – підкреслив в.о. міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас