"Укравтодор" забороняє рух вантажівок при температурі вище 28 градусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" забороняє рух вантажівок при температурі вище 28 градусів

Казна та Політика
2144
Державне агентство автомобільних доріг ( “Укравтодор”) з 1 червня 2016 року вводить обмеження на рух великовагових транспортних засобів в денний час доби при високих температурах повітря.
Як повідомила прес-служба “Укравтодору”, з початку літа рух автотранспорту загальною масою понад 24 тонн з навантаженням 7 і більше тонн на вісь при температурі +28 градусів і вище заборонено по всіх автомобільних дорогах державного значення. Заборона буде діяти протягом усього літнього періоду в денний час доби з 10:00 до 22:00.
Такі заходи необхідні для забезпечення безпеки водіїв і збереження автодоріг.
Для інформування водіїв вантажного транспорту про обмеження руху на автодорогах встановлено відповідні дорожні знаки та інформаційні панно. Для тимчасового відстою великогабаритних транспортних засобів уздовж доріг підготовлено понад 800 майданчиків.
Крім цього, Держагентство звертає увагу перевізників на дотримання водіями вантажних транспортних засобів вагових параметрів і нагадує: прийнятим Кабінетом міністрів 21 жовтня 2015 року постановою №869 заборонив рух автомобільними дорогами загального користування державного значення вантажівкам загальною вагою понад 40 тонн, на дорогах місцевого значення – великогабаритному транспорту з навантаженням на вісь більше 7 або фактичною масою понад 24 тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас