Найбагатші сім'ї Австрії за минулий рік втратили 25 млрд євро активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатші сім'ї Австрії за минулий рік втратили 25 млрд євро активів

Світ
1111
Згідно з інформацією австрійського видання Trend, яке щорічно публікує рейтинг сотні найбагатших сімей Австрії, заможні люди країни в минулому році стали трохи біднішими – їх загальне багатство зменшилось на 25 млрд євро.
Таким чином, сукупні активи сотні найбагатших австрійських сімей за підсумками 2015 року склали 145 млрд євро. При цьому велика частина цих грошей припадає на десятку лідерів рейтингу, яким належить 78,21 млрд євро.
На першому місці розмістилася родина Порше-Піех з показником в 35,4 млрд євро, незважаючи на проблеми в компанії Volkswagen і пов’язані з цим втрати в 30 млрд євро.
Другий рядок рейтингу з великим відривом зайняв власник компанії Red Bull Дітріх Матешиц зі статком у 8,25 млрд євро, третю – сімейство Флік, яке є акціонером автоконцерну Daimler, а також володіє компаніями з виробництва сталі і видобутку вугілля.
До слова, засновник династії Флік Фрідріх Флік був засуджений в ході Нюрнберзького процесу, де його визнали винним у використанні рабської праці ув’язнених німецьких концтаборів.
Сім’я Swarovski, що володіє однойменною компанією, що виробляє прикраси зі скла і займається огранюванням синтетичних і природних дорогоцінних каменів, опинилася на шостому місці рейтингу зі статком в 4,2 млрд євро.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас