В Австралії виставлять на аукціон 24,5 тис. біткоінів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австралії виставлять на аукціон 24,5 тис. біткоінів

Фінтех і Картки
456
З 20 по 21 червня в Сіднеї пройде аукціон, на якому буде виставлено на продаж 24 518 конфіскованих бікоінів, що приблизно дорівнює $ 11,5 млн. Організатором заходу виступить британська аудиторсько-консалтингова компанія Ernst and Young.
Вперше за всю історію такий аукціон буде проведений за межами США. Варто відзначити, що в найближчі два роки очікується неймовірно швидке зростання криптовалюти.
У 2014 і 2015 роках в США на аукціонах було продано більше 170 тисяч біткоінів, конфіскованих після закриття нелегальної торгового майданчика Silk Road. Криптовалюта в першу чергу здобула популярність серед користувачів підпільних ринків, оскільки транзакції з біткоіни повністю анонімні і не потребують обробки будь-якими установами.
За словами Ernst and Young, біткоіни, які будуть виставлені на аукціон в наступному місяці, були конфісковані в результаті якоїсь кримінальної справи – правда, якої саме, не повідомляється. Проте, раніше місцеві новинні сайти розповідали про випадок конфіскації біткоінів у австралійця, в 2014 році визнаного винним в торгівлі наркотиками.
Партнер Ernst and Young Адам Нікітінс (Adam Nikitins) заявив, що в покупці конфіскованих біткоінів можуть бути зацікавлені інвестиційні менеджери, сервіси по обміну валют, інвестиційні банки і хедж-фонди в Північній Америці і Європі. «Число угод з біткоінами з 2012 року збільшились вчетверо, і компанії бачать більше можливостей і користі в технології», – сказав Нікітінс.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас