ДФС виступає за введення в Україні рентної плати за деревину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС виступає за введення в Україні рентної плати за деревину

Казна та Політика
1816
Рентна плата в Україні повинна стягуватися не тільки з видобутку газу і вугілля, а й деревини, вважає глава Державної фіскальної служби (ДФС ) Роман Насіров.
“Потрібно вводити ренту не тільки на вугілля, але ще, наприклад, на деревину – на ліс”, – сказав він на прес-конференції в понеділок.
“Яка різниця між нафтою, газом, вугіллям і деревиною? Можна і далі продовжити цей список … Нам потрібно знижувати деякі податкові ставки, в той же час нам точно потрібно розширювати базу (оподаткування – ред.)”, – Додав Р.Насіров.
Разом з тим глава Державної фіскальної служби вважає, що Україні доцільно перейти від адміністративної до кримінальної відповідальності за контрабанду.
“Почнемо і прагнемо, щоб повернули кримінальну відповідальність за товарну контрабанду. На сьогоднішній день це адміністративне порушення … щоб все відчували відповідальність”, – сказав він на прес-конференції в понеділок.
За його словами, прийнятно встановлення обмеження щодо вартості, але в цілому необхідно посилення відповідальності: за минулий рік було оформлено понад 26 тис. протоколів про порушення митних правил.
Говорячи про боротьбу з корупцією в фіскальних органах, глава ДФС висловив думку про необхідність розширення відповідальності керівників підрозділів.
“У нас немає іншого вибору, як зробити відповідальність один за одного. Тобто керівник відділу буде нести відповідальність за своїх підлеглих, керівник управління буде також нести відповідальність – якщо щось трапилося, або щось не так”, – пояснив Р. Насіров.
При цьому він підкреслив, що митниця – один з головних пріоритетів реформування і поліпшення роботи.
“Важко зараз нам ще побачити великі резерви по податковому напрямку, але ми ще трохи бачимо резерви по митному напрямку”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас