Урочисте відкриття «гігафабрики» Tesla намічено на 29 липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Урочисте відкриття «гігафабрики» Tesla намічено на 29 липня

Технології&Авто
1263
Хоч завод з виробництва акумуляторних батарей Tesla Gigafactory є частково робочим вже кілька місяців, дата його офіційного відкриття було оголошено тільки зараз. Отже, урочиста церемонія відкриття «гігафабрики», яка повинна стати одним з найбільших будівель на планеті, відбудеться 29 липня. Участь в ній візьмуть деякі інвестори і вище керівництво компанії.
Ця дата була підтверджена одночасно декількома незалежними джерелами, включаючи Fortune і Tesla Central. Судячи з усього, поки що на «вечірку» запрошено тільки обмежене число VIP-персон, в тому числі п’ять щасливчиків реферальной програми Tesla Model S. Представники ЗМІ запрошень не отримали, так що їх участь в цьому заході поки знаходиться під великим питанням. До слова, аналогічним чином компанія підійшла до презентації Model 3, коли клієнти були запрошені раніше ЗМІ.
До цього моменту Tesla не організовувати для ЗМІ загальних екскурсій по заводу Gigafactory, хоча недавно компанія запросила представників Motor Trend, щоб ті могли більш детально поглянути на прототип електромобіля Model 3. До речі кажучи, «гігафабріка» є ключовим елементом плану серійного виробництва найбільш доступною в асортименті виробника моделі, втім, як і будь-якого іншого автомобіля Tesla.
На даний момент ступінь готовності підприємства становить 12,5%, вихід на повну проектну потужність – 35 ГВт · год щорічно, що вище показника світового обсягу виробництва літій-іонних батарей за 2013 рік – намічений на 2020 рік.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас