У Польщі три стартапи з українськими співзасновниками отримали по 15 000 євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі три стартапи з українськими співзасновниками отримали по 15 000 євро

Фондовий ринок
386
Минулої п’ятниці в Європейському парламенті в Варшаві оголосили переможців міжнародного конкурсу Hackathonbridge 2.1. Ними стали три проекти, співзасновниками яких є українські підприємці. Кожен стартап отримав грант в 15 000 євро.
Hackathonbridge – це інноваційний конкурс, спрямований на підтримку молодих підприємців з Польщі, Молдови та України. Конкурс проводиться з 2014 року, призовий фонд традиційно налічує 45 000 євро, які розподіляють між трьома переможцями в трьох категоріях.
У цьому році в конкурсі брали участь 136 команд з трьох країн: Польщі, України та Молдови. Стартапи розділили на три категорії: бізнес, культура і розвиток суспільства, в кожній з яких було визначено переможця. Кращим проектом в категорії «розвиток суспільства» став фестивать Maker Faire Odessa. В рамках фестивалю, запланованого на кінець серпня 2016 року, в українському приморському місті будуть представлені 10 IoT, smart-агропроектів з Молдови та 20 інноваційних проектів з України. Організаторами стануть Світлана Бовкун з України та Віктор Буйореану з Молдови.
У категорії «бізнес» переміг проект Digital Parking Map of Europe – мобільний додаток з онлайн-картою парковок. Засновники стартапу, Ципріана Плачинда з Молдови та Ігор Шапатаев з України, також отримали 15 000 євро на розвиток проекту.
У категорії «культура» переміг проект Culturefest. Це мобільний додаток, мета якого – в ігровій формі знайомити користувачів з культурними і поведінковими особливостями людей з Польщі, України та Молдови. Таким чином творці додатка Влад Урсу з Молдови, Юлія Мельник з України і Радослав Романяк з Польщі хочуть здружити ці народи.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас