У 2016 році ринок серверної віртуалізації виросте на 6% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2016 році ринок серверної віртуалізації виросте на 6%

Технології&Авто
169
Ринок програмних засобів для серверної віртуалізації росте в грошах, проте з точки зору кількості нових ліцензій він почав знижуватися.
Про це говорять аналітики Gartner.
За їхніми прогнозами, в 2016 році продажі софта для віртуалізації серверів на архітектурі x86 складуть $ 5,6 млрд, що 5,7% більше в порівнянні з минулим роком. При цьому число придбаних компаніями ліцензій на ПЗ в цій області вперше за 10 років почало скорочуватися, так що зараз ринок росте тільки завдяки послугам підтримки.
Директор з досліджень Gartner Майкл Уоррілоу (Michael Warrilow) говорить, що за останні роки ринок серверної віртуалізації став більш розвиненим, і зараз приблизно 75% серверів у багатьох організаціях є віртуальними.
У той же час, за словами аналітиків, компанії все частіше вибирають так звану «фізіколізацію» – запуск серверів без ПО для віртуалізації. Очікується, що до кінця наступного року кожна п’ята така організація буде мати у своєму розпорядженні менше 33% віртуальних операційних систем на серверах з архітектурою x86. У 2015 році таких компаній було вдвічі менше.
Одна з причин відмови корпоративних користувачів від віртуалізації пов’язана з використанням інфраструктур, що програмноконфігуруються або гіперконвергованних інтегрованих систем. Продажі останніх прогнозуються на рівні $ 5 млрд до 2019 року, що займе 24% ринку інтегрованих систем, йдеться в дослідженні Gartner.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас