Як українці добираються на роботу і скільки часу на це витрачають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як українці добираються на роботу і скільки часу на це витрачають

Особисті фінанси
1483
Більшість українців витрачають близько години, щоб дістатися на роботу. Про це свідчать дані опитування rabota.ua, в якому взяли участь понад 1200 респондентів.
За даними сайту, лише 13% щасливчиків добираються до офісу всього за 10-20 хвилин. При цьому більшості – 33% доводиться їхати на роботу майже годину. Ще 26% опитаних витрачають на шлях півгодини і кожен п’ятий змушений витрачати майже півтори години в одну сторону, щоб попрацювати і повернутися додому.
У той же час найпоширенішим транспортом залишається громадський, його використовують 71% учасників. При цьому 14% користуються власним автомобілем (рік тому їх було всього 8%), практично стільки ж ходять пішки, і лічені щасливчики користуються або корпоративної розвезенням, або таксі.
Варто відзначити, що найбільш популярним видом громадського транспорту ось вже який рік є маршрутне таксі – ним користуються більше половини опитаних. На 5% менше у метро, а далі з великим відривом слідують інші види громадського транспорту.
Крім того, серед тих, хто витрачає багато часу на дорогу, менше чверті відзначили, що відчувають себе виснаженими, майже половина зізналися, що іноді втомлюються, а кожен третій відчуває себе бадьоро, діставшись на роботу.
Єдиним мінусом є те, що тільки 7% роботодавці компенсують витрати на транспорт. Решті 93% доводиться їздити на роботу за свій рахунок.
При цьому більшість слухають музику або аудіокниги, частина дивляться фільми або відеоуроки. На другому місці – читачі. Вони читають книги, вирішують кросворди, вивчають іноземні мови. Ще третина займаються нічим – слухають радіо або просто їм подобається дивитися у вікно на місто і людей. Кожен десятий “сидить в соцмережах”, ще стільки ж примудряються поспати і набратися сил.
Тоді як 6% опитаних витрачають час в дорозі на ігри, балаканину з рідними і близькими або рішення робочих питань по телефону.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас