НБУ посилить вимоги до вуличних терміналів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ посилить вимоги до вуличних терміналів

Казна та Політика
1975
Національний банк (НБУ) пропонує встановити додаткові вимоги до діяльності комерційних агентів банків з приймання платежів готівкою.
З метою вдосконалення порядку здійснення комерційними агентами банків операцій з прийому платежів готівкою регулятор розробив проект постанови правління НБУПРО внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 12 лютого 2013 року № 42”.
«Проектом передбачено встановлення обов’язку комерційних агентів банків вказувати в касовому документі (квитанція/чек тощо), який видається платнику за результатами здійснення операції з приймання готівки для подальшого її переказу, інформацію щодо найменування та місцезнаходження комерційного агента банку, від імені якого комерційний агент надає зазначені послуги», – йдеться в повідомленні Нацбанку.
Це узгоджується з вимогами ст. 17 директиви 2007/64/ЄС1, згідно з якою платіжні установи гарантують, що агенти, які виступають від їхнього імені, інформують про цей факт користувачів платіжних послуг. А також відповідає вимогам ст. 4 закону з “Про захист прав споживачів”, якою встановлено право споживачів на одержання необхідної, доступної та достовірної інформації про виконавця (постачальника послуги).
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас