Кабмін визначився, за рахунок чого профінансувати заплановане підвищення соцстандартів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін визначився, за рахунок чого профінансувати заплановане підвищення соцстандартів

Казна та Політика
767
Кабінет міністрів України планує компенсувати додаткові 6,7 млрд грн видатків державного бюджету в зв’язку з рішенням підвищити соціальні стандарти в поточному році на 16% замість запланованих 12% за рахунок збільшення податкових надходжень від державної газодобувної компанії «Укргазвидобування», повідомила прес-служба Міністерства фінансів .
«Витрати в обсязі 6,7 млрд грн будуть профінансовані головним чином за рахунок збільшення податкових надходжень «Укргазвидобування» в зв’язку зі збільшенням з 1 травня 2016 року закупівельної ціни природного газу», – говориться в повідомленні прес-служби.
Таким чином, зазначили в міністерстві, підвищення соціальних витрат буде збалансовано збільшенням податкових надходжень неемісійного характеру і не призведе до збільшення дефіциту державного бюджету, запланованого на рівні 3,7% ВВП. Такий граничний показник дефіциту держбюджету був обговорений в угоді з ключовим кредитором України Міжнародним валютним фондом.
Нагадаємо, на засіданні уряду 27 квітня було прийнято рішення направити до Верховної Ради законопроект про внесення змін до бюджету України на 2016 рік, в якому передбачено збільшення соціальних стандартів з 1 грудня поточного року на 10%, замість 6%, як планувалося раніше. Таким чином соціальні стандарти в 2016 році зростуть на 6% з 1 травня і на 10% з 1 грудня, що в сумі складе 16% замість запланованих 12%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас