У Windows 10 з'явиться функція безперервного використання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Windows 10 з'явиться функція безперервного використання

Технології&Авто
2066
З моменту появи функції Handoff в операційній системі OS X минуло майже два роки — вона дозволяє починати роботу, наприклад, на мобільному пристрої, а потім безшовно переходити на роботу за персональним комп’ютером, не втрачаючи при цьому даних.
Зараз Microsoft тестує аналогічну можливість для Windows 10. Вона носить кодову назву Project Rome — публічно редмондський гігант почав обговорювати плани про додавання чогось подібного в свою ОС на конференції Build минулого місяця. Microsoft дозволить додаткам на Windows 10 підключатися до інших пристроїв за допомогою Bluetooth і хмарних технологій і продовжувати на них роботу як ні в чому не бувало.
Поки не ясно, як саме ця функція буде працювати, але відомо, що Microsoft тестує програми на базі технології SmartGlass. Програми зможуть «ділитися» інформацією один з одним через хмару, а Cortana, можливо, допомагатиме в наданні потрібних даних тим або іншим програмам. При цьому Microsoft не збирається обмежуватися Windows — даними можна буде обмінюватися і з додатками на iOS і Android.
Деякі користувачі ювілейної версії Windows 10 знайшли налаштування для включення нової функції в окремих білдах операційної системи, однак вона поки ще не повністю інтегрована. Втім, цілком можливо, що в найближчих прев’ю-версіях Windows 10 функцію безперервного використання вже можна буде задіяти. Також варто зазначити, що Microsoft планує дати власникам Android можливість переглядати свої повідомлення на ПК — на пропущені дзвінки та повідомлення можна буде відповідати прямо з комп’ютера.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас