Понад 70% британців готові відмовитися від готівки через 5 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Понад 70% британців готові відмовитися від готівки через 5 років

Світ
391
Майже три чверті британських споживачів, а саме 73%, не розраховують використовувати готівкові гроші вже через 5 років на тлі зростання безконтактних мобільних платежів, а третина впевнені, що готівкові повністю зникнуть через 15 років.
Такі результати дослідження компанії Starcom, яка опитала 1,5 тис. осіб у Великобританії, передає портал NFC World.
При цьому з’ясувалося, що чоловіки більш позитивно, ніж жінки, ставляться до перспективи безготівкового суспільства – 52% чоловіків і тільки 39% жінок взагалі не турбує таке майбутнє.
Серед тих, хто готовий до відмови від готівки, переважно молоді люди у віці від 18 до 35 років, проте багато жителів від 50 і старше стурбовані такою перспективою.
За регіональною ознакою найбільш позитивно до переходу на безготівкові платежі ставляться жителі Шотландії, Уельсу і Лондона, найбільш негативно – жителі Східної Англії і Північної Ірландії.
Втім, шість із десяти британських споживачів воліють носити з собою готівку, а 57% впевнені, що традиційні гроші надійніші від цифрових розрахунків – серед людей старше 50 років кількість скептично налаштованих до безготівкових розрахунків збільшується до 64%.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас