«Суддя-колядник» Зварич після в'язниці написав книгу про правосуддя в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Суддя-колядник» Зварич після в'язниці написав книгу про правосуддя в Україні

Кримінал
639
Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич, який відсидів 7 років за ґратами за хабарництво, написав вже третю книгу – “Бананове правосуддя України”.
У книзі, за словами Зварича, розповідається, зокрема, про початок та становлення адміністративної юстиції на території західної України в період 2006-2008 років, про роботу Львівського апеляційного адмінсуду та його значення в системі правосуддя України. Автор також виклав своє бачення майбутнього судової системи України.
Зварич зазначив, що ця книга завершує його трилогію “Mein Kampf in Ukraine”.
“Бананове правосуддя – це рівень сучасного правосуддя в Україні. Ні більше, ні менше”, – зазначив він.
“Я хочу достукатися до читачів, щоб вони самі аналізували продукт і мали власну думку… В книгах я намагався аналізувати і пропонувати шляхи… Я вважаю, що мій досвід роботи в якості судді, на адміністративних посадах, перебування у в’язницях і надзвичайно велика кількість справ, які слухаються в судових інституціях, дає мені можливість показати варіанти виходу з патової ситуації в судовій системі України”, – сказав Зварич.
Він додав, що зараз займається написанням книг і скоро на світ з’явиться його чергове творіння.
Нагадаємо, кримінальну справу проти Зварича було порушено в грудні 2008 року – його підозрювали в отриманні 100 тис. доларів хабара за ухвалення незаконного рішення. Зварич переховувався, але був затриманий в березні 2009 року.
У ході обшуків у кабінеті і квартирах судді і його шести колег правоохоронці виявили та вилучили 1 млн доларів і 2 млн гривень.
Зварич заявив, що збирався передати гроші, знайдені в його кабінеті, церкві, щоб допомогти нужденним, а гроші, знайдені в кабінетах його колег, за словами Зварича, нібито призначалися на ремонт приміщення суду, де він працював. Потім він пояснював, що вилучені гроші йому “засіяли”, за що отримав прізвисько “колядник”.
20 вересня 2011 року Оболонський райсуд Києва виніс вирок у справі Зварича. Він був засуджений до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна за отримання хабарів в особливо великих розмірах.
У січні цього року Зварич вийшов на свободу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас