Українців попередили про нову хвилю махінацій з вкладами в банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців попередили про нову хвилю махінацій з вкладами в банках

Кредит&Депозит
3715
В Україні активізувалася діяльність шахраїв, які пропонують свої послуги у сприянні позачергового повернення коштів з неплатоспроможних банків.
Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
За словами уповноваженої особи на ліквідацію “Укрінбанку” Ірини Білій, останнім часом з такими пропозиціями до клієнтів банку наполегливо почали звертатися різні юридичні фірми, колекторські і фінансові компанії.
“Будьте уважні і не спокушайтеся на подібні пропозиції, адже будь-якого іншого способу повернення розміщених в неплатоспроможності “Укрінбанк” гарантованих вкладів або задоволення кредиторських вимог крім пред’явлення кредиторських вимог в рамках процедури ліквідації ПАТ” Укрінбанку “, не існує. Ця процедура чітко виписана в Законі України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”, – зазначила Біла.
Вона підкреслила, що згідно із законодавством, всі кредитори, чиї вимоги були заявлені в установлений термін (частина 5 статті 45 Закону України “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб”) і включені до реєстру акцептованих вимог кредиторів, зможуть задовольнити свої вимоги за рахунок реалізації сформованої ФГВФО ліквідаційної маси неплатоспроможного банку в порядку і черговості, передбаченої статтями 50, 51, 52 зазначеного закону.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас