Українці масово кинулися на заробітки в Польщу, – ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці масово кинулися на заробітки в Польщу, – ЗМІ

Особисті фінанси
7178
У період з січня по листопад 2015 року Польща видала іноземцям 720 тисяч дозволів на працевлаштування, 98% з яких припадає на українців. Про це свідчать дані Національного банку Польщі, опубліковані місцевою газетою Gazeta Wyborcza.
За даними видання, таке зростання кількості українських заробітчан викликане військовим вторгненням Росії, яка довгий час була головним ринком праці для них (їздили близько 3 мільйонів українців). Як пише Gazeta Wyborcza, кількість українців, які працювали у Польщі в 2015 році, порівняно з 2014 роком зросла на 100%.
Також у польському Нацбанку підрахували, що за минулий рік українці заробили 8,4 млрд злотих, що приблизно дорівнює $2,2 млрд. При цьому у відомстві не вказали, яку частину цієї суми вони перерахували в Україну.
Також видання зазначає, що більшість працівників – це люди з прикордонних сіл або ті, хто працює в Польщі сезонно.
При цьому самі поляки продовжують їздити на заробітки в Німеччину і Великобританію, пише газета. Згідно з даними НБП, в 2015 році вони заробили за кордоном $4,2 млрд.
Нагадаємо, на початку року глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що українці заробляють в його країні близько 5 млрд євро, і ці гроші нібито підтримують українську економіку. Однак потім польські ЗМІ поставили під питання цифру, названу Ващиковським.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас