До кінця року вживані автомобілі не подешевшають, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До кінця року вживані автомобілі не подешевшають, - ЗМІ

Особисті фінанси
2804
Незважаючи на прийняття в першому читанні закону про зниження акцизів на б/у автомобілі, він не може набути чинності раніше 1 січня 2017 року.
Якщо ж депутати не приймуть його в другому читанні до липня 2016 року, тоді ще через рік, пише “Автоцентр”.
Як повідомляється, прийняття законопроекту про зниження ставок акцизного збору на імпортні автомобілі зовсім не означає, що він скоро почне діяти і в країну потечуть дешеві б/у автомобілі.
“Щоб цей проект став законом, його повинні прийняти в парламенті в другому або третьому читанні, після чого документ буде направлений на підпис президенту, а потім опублікований в офіційній пресі. На все це може піти кілька місяців”, – пише видання.
За словами автоюриста Богдана Глядика, “зміни в податкове законодавство повинні вноситися не пізніше, ніж за півроку до початку нового податкового періоду.
“Якщо до кінця червня закон не приймуть (для цього потрібно проголосувати його в цілому, потім щоб його президент підписав і після цього його повинні опублікувати), тоді він зможе запрацювати вже з 2018 року”, – говорить автоюрист.
Крім того, враховуючи, що в проекті №3251 передбачено зниження ставок акцизів тільки до кінця 2017 року, такий закон взагалі може не запрацювати.
“Я на 100% впевнений, що ніхто нічого не прийме (мова йде про друге читання законопроекту №3251) і що все це “развод і маніпуляції”, щоб відволікти людей від подорожчання ЖКГ, електроенергії, ліків і майбутнього подорожчання продуктів після скасування пільг по ПДВ для агросектору”, – говорить глава асоціації автоімпоретрів ВААІД Олег Назаренко.
За матеріалами:
autocentre.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас