Мін'юст опублікував реєстр юросіб і фізосіб на порталі відкритих даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст опублікував реєстр юросіб і фізосіб на порталі відкритих даних

Казна та Політика
2211
Вчора на дежрпорталі відкритих даних у вільному доступі з’явився єдиний реєстр юридичних і фізичних осіб-підприємців та громадських організацій. Це повний реєстр Мін’юсту за всіма юрособам і ФОП, який будь-який українець може завантажити в повному обсязі без реєстрації і використовувати на свій розсуд. Всього в реєстрі близько 1,2 Гб даних.
За словами заступника генерального директора з технічних питань держпідприємства «Інформаційно-ресурсний центр» Олексія Зелевянского, у відкритому доступі інформація представлена в повному обсязі. «Так, це будуть не всі поля Реєстру, але це буде вивантаження по всім ЮО та ФОП, близько 5,5 млн записів, 1,2 ГБ даних в CSV», – написав він у Facebook, додавши, що перелік полів визначено наказом Мін’юсту № 897/5 від 28.03.2016.
Для юридичних осіб:
- найменування,
- скорочена назва,
- код ЄДРПОУ,
- місцезнаходження,
- прізвище, ім’я, по батькові керівника,
- основний вид діяльності,
- статок.
Для фізосіб-підприємців:
- прізвище ім’я по батькові,
- місце проживання,
- основний вид діяльності,
- статок.
Оновлювати реєстр планується раз на тиждень.
Використовувати дані з реєстру українці можуть на свій розсуд. «Будь-яка особа може вільно копіювати, публікувати, поширювати, використовувати, в тому числі в комерційних цілях, в поєднанні з іншою інформацією або шляхом включення до складу власного продукту, публічну інформацію в формі відкритих даних з обов’язковим посиланням на джерело отримання такої інформації», – йдеться на сторінці реєстру.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас