В Японії туристи зможуть розплачуватися за допомогою відбитків пальців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Японії туристи зможуть розплачуватися за допомогою відбитків пальців

Світ
215
Японія покладає великі надії на біометричні платежі, особливо в сфері туризму.
Японський уряд оголосив про нову пілотну програму, яка дозволить туристам, які відвідують країну, здійснювати всі розрахунки за допомогою відбитків пальців. Згідно з умовами програми, яка на першому етапі буде реалізована в 300 точках, туристам необхідно зареєструвати їх відбитки пальців, особисті дані і інформацію по кредитній або дебетовій картці в спеціальних кіосках, встановлених в аеропортах.
Відразу після проходження процесу реєстрації, туристи зможуть безпечно здійснювати покупки в усіх зареєстрованих магазинах, розташованих в самих популярних у туристів місцях, всього лише шляхом сканування відбитків двох пальців. Крім того, таке нововведення усуне необхідність надавати паспорт при реєстрації в готелях.
Подібна система в минулому році заробила в тематичному парку в Сасебо, префектура Нагасакі, дозволивши туристам здійснювати платежі за допомогою відбитків пальців в 30 магазинах і ресторанах.
“Система була добре сприйнята клієнтами, в тому числі сім’ями з дітьми, оскільки дозволяє заощадити час і не діставати гаманці,» – зазначив представник парку.
Японію, яку в минулому році відвідало 19,74 млн туристів, планує запустити програму біометричних платежів в рамках підготовки до Олімпійських ігор в Токіо в 2020 році. Уже навесні 2017 року уряд Японії планує запустити програму по всій країні.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас