Standard Chartered готується продати активи в Азії на суму близько $4,4 млрд, - джерела — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Standard Chartered готується продати активи в Азії на суму близько $4,4 млрд, - джерела

Фондовий ринок
220
Британський банк Standard Chartered Plc (StanChart) планує продати активи в Азії на суму не менше $ 4,4 млрд, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнані джерела.
За даними джерел, StanChart обговорює з потенційними покупцями продаж портфеля “поганих” кредитів в Індії на загальну суму близько $ 1,4 млрд. Портфель включає в себе кредити як в рупіях, так і в доларах США, виданих більше 10 індійським компаніям, включаючи GMR Infrastructure Ltd.
Банк також почав продаж активів ще на $ 3 млрд в інших країнах Азії – це, зокрема, портфелі кредитів, акцій і облігацій в Китаї, Індонезії та Малайзії, відзначають джерела.
За їх словами, інтерес до індійського портфелю “поганих” кредитів StanChart проявили кілька спеціалізованих фондів, в тому числі гонконгський SSG Capital Management.
Американський інвестфонд KKR & Co. раніше вів переговори з StanChart про покупку деяких індійських активів і може відновити їх, відзначають джерела.
StanChart, за їхніми даними, також розглядає можливість продажу деяких активів в Африці і на Близькому Сході.
Головний виконавчий директор Standard Chartered Білл Вінтерс проводить серйозну реорганізацію операцій банку, який зафіксував збиток в 2015 році вперше більш ніж за 25 років.
В кінці минулого року банк залучив додатковий капітал в розмірі $5,1 млрд, замінив команду керуючих, а також оголосив про плани скорочення 15 тис. робочих місць і реструктуризації або відділення активів загальною вартістю близько $ 100 млрд.
Банк Standard Chartered був заснований в XIX столітті для проведення фінансових операцій в колоніальній Африці та Індії. В даний час він отримує близько 75% виручки від операцій в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні (АТР) і понад 90% в АТР, Африці і на Близькому Сході.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас