У Гонтаревої зобов'язали банки щоквартально надавати показники діяльності для оприлюднення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Гонтаревої зобов'язали банки щоквартально надавати показники діяльності для оприлюднення

Кредит&Депозит
473
Національний банк України (НБУ) зобов’язав банки щокварталу до 30 числа наступного за звітним періодом місяця подавати в електронному форматі в НБУ показники фінансової діяльності, показники про фінансові результати і окремі показники діяльності для їх розміщення на сторінках офіційного інтернет-представництва центробанку.
Відповідну постанову НБУ № 226 від 1 квітня оприлюднено на веб-сайті регулятора і вступає в силу на наступний день після її офіційно опублікування.
Згідно з документом, звітність за перший квартал 2016 року і за 2015 рік банки зобов’язані надати до 30 квітня.
“Неузгодженість між вимогами законодавства України та вимог міжнародних стандартів фінансової звітності в терміни подачі і оприлюднення проміжної фінансової звітності створило ситуацію, в результаті якої банки не подають в НБУ проміжну фінзвітність за четвертий квартал звітного року. Постанова спрямована на усунення цього факту і дасть можливість всім зацікавленим особам отримати інформацію за кожен квартал календарного року на веб-сайті НБУ”, – прокоментувала постанову прес-служба регулятора.
Як відзначили в прес-службі, постанову розроблено для забезпечення інвесторів, вкладників, клієнтів, аналітиків та інших зацікавлених осіб інформацією про фінансову діяльність банків для здійснення аналізу і прийняття відповідних рішень.
Постанова передбачає три форми подачі звітності: показники фінансової діяльності, показники про фінансові результати і окремі показники діяльності (регулятивний капітал, достатність регулятивного капіталу, поточна ліквідність, кредитні ризики та ін.)
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас