У Держслужбі зайнятості запевняють, що професія військового - одна з найпопулярніших в Україні: Кажуть, через гідну зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Держслужбі зайнятості запевняють, що професія військового - одна з найпопулярніших в Україні: Кажуть, через гідну зарплату

Особисті фінанси
788
Серед наявних вакансій на ринку праці в Україні служба за контрактом в Збройних силах України є однією з найбільш високооплачуваних і конкурентоспроможних професій.
Про це заявив заступник глави Державної служби зайнятості Сергій Кравченко.
«Сьогодні професія військового – одна з найпопулярніших в Україні. Це пояснюється тим, що всі бажаючі служити в українській армії за контрактом отримують не тільки гідну зарплату, а й певні переваги », – сказав він.
Відзначається, що на базі центрів зайнятості діють рекрутингові пункти, де шукачі зможуть укласти контракт на проходження служби в ЗСУ і дізнатися всю необхідну інформацію про контрактну службу.
Станом на 31 березня поточного року в центрах зайнятості відкрилося 346 офісів для укладення відповідних контрактів, ще 38 офісів планується відкрити найближчим часом.
За інформацією Міноборони і Генштабу ЗСУ, серед військових професій, які зараз найбільш затребувані в українській армії, – члени екіпажу бойових машин, механіки-водії, розвідники, стрілки, артилеристи, фахівці протиповітряної оборони та інші.
Також потрібні кухарі, медики, зв’язківці, ремонтники різних напрямків.
Як наголошується в повідомленні, військовослужбовці за контрактом (солдати і сержанти) і призвані в рамках мобілізації можуть розраховувати на зарплату в розмірі від 7 тис. грн; командир бригади – 14 тис. грн; командир батальйону – 12 тис. грн; командир роти – 10 тис. грн; командир взводу – 9 тис. грн.
Військовослужбовці, які виконують завдання в зоні бойових дій, також отримають додаткове фіксоване грошове забезпечення, незалежно від військового звання і посади. Якщо у претендента на роботу немає відповідної підготовки, його направляють в навчальний центр. Після проходження навчання претендента беруть на службу.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас