Південна Корея планує створення суперкомп'ютера зі штучним інтелектом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південна Корея планує створення суперкомп'ютера зі штучним інтелектом

Технології&Авто
392
Міністерство наук, інформаційно-комунікаційних технологій і планування Південної Кореї має намір реалізувати амбітний проект по створенню найпотужнішого суперкомп’ютера.
На сьогодні найшвидшим суперкомп’ютером у світі є китайський Tianhe-2: він володіє швидкодією в 33,86 петафлопса (квадрильйона операцій з плаваючою комою на секунду). А пікова продуктивність досягає 54,9 петафлопса.
Згідно з планами Південної Кореї, до 2020 року в країні з’явиться обчислювальний комплекс з швидкодією близько 1 петафлопса. До середини наступного десятиліття продуктивність системи буде доведена до 30 петафлопсів.
На будівництво суперкомп’ютера щорічно буде виділятися приблизно 10 млрд вон, а сумарний обсяг інвестицій складе 100 млрд вон, або приблизно 87 млн доларів США.
Передбачається, що після введення в експлуатацію обчислювальний комплекс зможе вирішувати завдання в галузі штучного інтелекту, обробки великих обсягів даних і «Інтернету речей». По можливостях суперкомп’ютер зможе перевершити систему Google AlphaGo для гри в го, яка комбінує метод Монте-Карло для пошуку в дереві разом з використанням згортальних нейронних мереж для глибинного навчання оцінки позиції і найбільш вигідних ходів. Саме AlphaGo нещодавно перемогла чемпіона світу Лі Седоля з розгромним рахунком 4:1.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас