"Енергія - це товар, який має свою ціну": У МВФ захвилювалися через борги українців за світло і газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Енергія - це товар, який має свою ціну": У МВФ захвилювалися через борги українців за світло і газ

Енергетика
3109
Міжнародний валютний фонд (МВФ) наполягає на необхідності дотримання українськими підприємствами і громадянами країни платіжної дисципліни при розрахунках за спожиті енергоресурси в рамках реалізації загальної реформи енергетичного сектора України.
Про це заявив глава представництва МВФ в Україні Жером Ваше.
“Реформа енергосектору – це не тільки управління дефіцитом НАК “Нафтогаз України” і, як наслідок, зниження навантаження на держбюджет”, – повідомив Ваше.
“Результатом реформи стало те, що українці зрозуміли: енергія – це товар, який має свою ціну. Тепер необхідно дотримуватися платіжної дисципліни”, – додав він.
Раніше Ваше заявляв, що Україні необхідно продовжувати програму реформ і виконувати плани в частині тарифного регулювання, в тому числі в енергетичній сфері.
За даними “Нафтогазу”, підприємства теплокомуненерго, теплоелектроцентралі і деякі промислові споживачі за станом на 15 березня 2016 року заборгували компанії 23,1 млрд грн.
Кабінет міністрів відтермінував заплановане на 1 квітня підвищення цін на газ для населення на місяць – до 1 травня. Таке рішення стурбувало МВФ, оскільки через це зміщуються раніше затверджені графіки приведення ціни на газ для споживачів до ринкового рівня. Влада повинна завершити цей процес до кінця поточного року.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас