Центробанк Голландії думає про створення власної цифрової валюти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Голландії думає про створення власної цифрової валюти

Фінтех і Картки
184
Центральний банк Нідерландів, De Nederlandsche Bank (DNB), розглядає можливість розробки власної цифрової валюти, заснованої на технології Blockchain, по якій працює криптовалюта Bitcoin.
У річному звіті Центробанку в розділі «Цілі на 2016 рік» вказується проект під назвою DNBCoin, в описі якого відзначається, що це «прототип валюти на основі Blockchain.
Хоча в документі немає ніяких додаткових подробиць про терміни або цілі проекту, там неодноразово підкреслюються потенційні вигоди від впровадження Blockchain для банків, так як дана технологія може допомогти банкам збільшити доходи і скоротити витрати.
Варто зазначити, що ЦБ Нідерландів не перший Центральний банк, який експериментує з цифрової валютою. Так, тільки в лютому цього року Народний банк Китаю і Резервний банк Австралії говорили про можливість розробки цифрових версій існуючих валют.
А в Банку Англії займаються створенням RSCoin – цифрової валюти для Центральних банків, в розробці якої беруть участь експерти з University College в Лондоні.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас