У Литві зростає кількість людей, які відмовилися від рахунку в банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Литві зростає кількість людей, які відмовилися від рахунку в банку

Світ
1407
За останні три роки кількість людей, у яких немає рахунку в банку, підвищилося в три рази, повідомили в Центральному банку Литви. При цьому фактична кількість вкладників у великих комерційних банках не змінилося.
Так, згідно з даними опитування ЦБ Литви, в 2013 році рахунки в банку не мали приблизно 6% жителів країни, а в наприкінці 2015 року кількість таких людей підвищилася до 20%, передають локальні медіа.
Як причини відсутності рахунків велика частина респондентів без рахунку в банку (60%) вказали відсутність такої необхідності. Ще 22% зазначили, що банківський рахунок є у іншого члена сім’ї, по 10% не довіряють банкам або відчувають побоювання в зв’язку з недостатнім рівнем безпеки в них.
Однак в найбільших комерційних банках країни – Swedbank, SEB і DNB – заявили, що обсяги вкладів від населення поки тільки ростуть.
При цьому в Центробанку Литви пояснили, що в кінці 2014 року в кредитних установах країни було 8,9 млн розрахункових рахунків, а в 2015-му цей показник зменшився до 7,3 млн.
Імовірно з вересня 2016 року в банках Литви планується ввести послугу з надання базового банківського рахунку, який буде включати в себе необхідний мінімум фінансових продуктів за невисокою ціною
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас