Польські банки очікують зниження прибутку ще на 10% цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські банки очікують зниження прибутку ще на 10% цього року

Світ
198
Польські банки розраховують на зниження своїх прибутків на 9,6% за підсумками поточного року через високі витрати і новий банківський податок. Про це повідомляється в звіті польського фінрегулятора.
Торік загальний прибуток банківського сектору Польщі, який на 60% належить іноземним фінансовим групам UniCredit, Santander і Commerzbank, впав майже на 18% до 11,5 млрд злотих (3,02 млрд доларів США), передає Reuters.
На зниженні показників позначилися рекордно низькі процентні ставки по кредитах і депозитах, збільшені платежі у Фонд страхування вкладів, а також у фонд підтримки проблемних позичальників. Крім того, з цього року за ініціативою правлячої партії «Право і справедливість» в країні був введений новий податок на банківські і страхові активи.
За попередніми розрахунками, новий податок буде приносити в казну близько 4,4 млрд злотих (1,15 млрд доларів) щорічно.
Торік польські банки, акції яких котируються на фондовій біржі, втратили близько чверті своєї ринкової вартості через очікуваний нижчий прибуток, а також через побоювання інвесторів, викликані пропозицією влади Польщі конвертувати валютні іпотеки з швейцарських франків у злоті за рахунок банків.
За розрахунками польського фінрегулятора, така конверсія могла б коштувати банкам 67 млрд злотих.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас