США стають найбільшою податковою гаванню у світі, - WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США стають найбільшою податковою гаванню у світі, - WSJ

Світ
2799
США можуть незабаром стати головною податковою гаванню світу, оскільки керуючі компанії переводять в країну активи заможних людей з Європи та інших країн світу, пише The Wall Street Journal.
Європейських інвесторів лякають не стільки атаки терористів з “Ісламської держави”, скільки набрання незабаром чинності Єдиного стандарту щодо обміну податковою інформацією (Common Reporting Standard, CRS).
Згідно з положеннями цього документа, країни, які підписали його, з 1 січня 2017 року зобов’язані обмінюватись інформацією щодо податків у відповідь на запити відповідних органів. На даний момент до угоди приєдналися 96 держав, з одним помітним винятком – США.
Податкове управління (IRS) США формально підтримує систему обміну даними, проте виправдовує свою неучасть у ній відсутністю санкцій на це з боку Конгресу, і як наслідок, відсутністю фінансування.
Між тим ще в 2010 році в США був прийнятий закон “Про оподаткування іноземних рахунків” (Foreign Account Tax Compliance Act, FATCA), що зобов’язує іноземні фінансові організації повідомляти в IRS відомості про американських платників податків. В рамках законодавства 50 тис. американців вже вступили в спеціальну програму IRS з легалізації незадекларованих коштів і заплатили в бюджет $7 млрд.
США є інформаційною чорною дірою, – заявив глава консалтингової фірми Henley & Partners Крістіан Кейлін. – Фінансова інформація надходить у країну, але не повертається назад”.
Також експерт вказав на побоювання з приводу збереження приватної інформації. За його словами, є суттєва різниця між рівнем інформаційної безпеки в Швейцарії і, наприклад, в Індонезії, тоді як обидві країни є членами угоди щодо CRS.
“Прагнення перевести кошти в США, територію, не підконтрольну CRS, не обов’язково пов’язане з питаннями безпеки, – зазначив юрист компанії Anaford Петер Которцеану. – Надбагаті люди просто дуже трепетно ставляться до питань конфіденційності”.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас