ЄЦБ майже вичерпав можливості грошово-кредитної політики, - глава ЦБ Нідерландів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ майже вичерпав можливості грошово-кредитної політики, - глава ЦБ Нідерландів

Світ
394
Європейський центральний банк (ЄЦБ) наближається до межі можливостей грошово-кредитної політики, і подальше розширення програми викупу активів може привести до юридичних і фінансових ускладнень, вважає керівник ЦБ Нідерландів Клаас Кнот.
“Подальше розширення програми купівлі призведе до підвищення напруженості з питання про заборону прямого фінансування з боку центробанків”, – написав К.Кнот в статті для річного звіту нідерландського ЦБ.
Законодавство Євросоюзу забороняє ЄЦБ безпосередньо фінансувати державні витрати.
У четвер К.Кнот заявив на прес-конференції в Амстердамі, що позитивний ефект від додаткових стимулюючих заходів грошово-кредитної політики слабшає.
“Технічно завжди можна зробити більше, але постає питання про співвідношення доданої вартості та побічних ефектів, і у мене є певні сумніви”, – цитує його виступ агентство Bloomberg.
За словами К.Кнота, кількісне пом’якшення (QE) пов’язане з підвищенням ризиків, включаючи формування “мильних бульбашок”, пролонгування проблемних кредитів, посилення майнової нерівності і “нездорову залежність від низьких процентних ставок”.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас