Рокфеллери позбуваються активів в нафтових і вугільних компаніях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рокфеллери позбуваються активів в нафтових і вугільних компаніях

Світ
1650
Фонд сім’ї Рокфеллерів оголосив про намір “якнайшвидше” позбутися активів в компаніях, які добувають викопні види палива, в тому числі найбільшої нафтової компанії ExxonMobil.
Заява опублікована на офіційному сайті фонду.
“В умовах, коли світова спільнота працює над тим, щоб позбутися від необхідності використання викопних видів палива, немає сенсу – ні з фінансової, ні з етичної сторони – продовжувати зберігати інвестиції в цих компаніях”, – йдеться в заяві.
Також фонд підкреслює, що зараз немає ніяких розумних причин для того, щоб продовжувати розвідку нових родовищ вуглеводнів.
Крім того, як підкреслює RFF, більшу частину вже розвіданих запасів потрібно залишити в землі, щоб “дати надію на виживання людства і екосистеми в майбутні десятиліття”.
У заяві вказується, що фонд віддав розпорядження позбутися активів у всіх вугільних і нафтових компаніях і зберігати інвестиції за цими напрямами на рівні менше 1% від загального інвестиційного портфеля.
“Ми вважаємо, що було б недоглядом з нашого боку не звернути увагу на неналежну поведінку з боку ExxonMobil”, – йдеться в повідомленні фонду.
“Існує інформація, яка дозволяє припустити, що компанія з 1980 років вводить в оману громадськість щодо свого ставлення до зміни клімату, в той час як одночасно витрачає мільйони, щоб зміцнити свою власну інфраструктуру всупереч руйнівним наслідкам від зміни клімату”, – відзначає фонд.
“Відповідні органи визначать, чи порушила ExxonMobil будь-які закони, але ми не можемо бути пов’язані з компанією, яка так презирливо ставиться до інтересів суспільства”, – підкреслили в RFF.
Як зазначає Reuters, хоча інвестиції фонду з активами в 130 млн доларів у вугільні компанії і в розробку нафтових пісків в Канаді порівняно невеликі, прийняте керівництвом фонду рішення є примітним, оскільки століття тому Джон Рокфеллер створив свій стан в компанії Standard Oil, попередниці ExxonMobil.
Фонд сім’ї Рокфеллерів (RFF) – заснована в 1967 році американська благодійна організація, що займається питаннями захисту навколишнього середовища і соціальними проблемами.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас