Цукор допоможе вирішити проблему з недостатньою автономністю смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цукор допоможе вирішити проблему з недостатньою автономністю смартфонів

Технології&Авто
747
Час автономної роботи є однією з головних проблем сучасних смартфонів. Вчені по всьому світу шукають способи максимально ефективно вирішити це питання.
Чотири роки тому дослідники Массачусетського технологічного інституту створили провід, виготовлений з вуглецевих нанотрубок, який покритий горючим матеріалом. Для нагріву нанотрубок, внаслідок якого виробляється електричний струм, використовувався цукор.
Раніше таким методом можна було отримати вкрай незначну кількість енергії, але професор в галузі хімічної інженерії Массачусетського технологічного інституту Майкл Страно зумів підвищити ефективність процесу більш ніж в тисячу разів.
“Ми можемо отримати феноменальну кількість енергії, яка недоступна у випадку зі звичайними батареями. Наприклад, така система може бути використана для живлення пристроїв передачі даних на великі відстані”, – заявив професор електротехніки та обчислювальної техніки Массачусетського технологічного інституту Коурош Калантар-Заде.
За словами професора Страно, дана технологія може використовуватися в пристроях з літій-залізо-фосфатними і паливними елементами. Таке джерело живлення не втрачає енергію протягом довгого часу і може мати дуже компактні розміри. Також Страно висловив здивування в тому, що цей метод не вивчили раніше.
Нагадаємо, що два роки тому науково-дослідницька група Virginia Tech представила акумулятор, який також виробляє енергію, переробляючи цукор.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас