Біометричні дані 1 млрд осіб у небезпеці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біометричні дані 1 млрд осіб у небезпеці

Світ
1944
Парламент Індії прийняв закон, який відкриває органам центрального державного управління доступ до бази даних громадян, де в тому числі зберігаються біометричні дані. Існує ризик, що може бути порушена конфіденційність цієї інформації.
Влада ініціювала прийняття цього закону як міру національної безпеки. Політики пішли на цей крок на тлі демонстрацій ліберально налаштованих студентів проти правлячої партії, яка все більше асоціюється з націоналізмом і відсутністю толерантності. Чиновники, які підтримали законопроект, зазначили, що будуть використовувати базу тільки в разі крайньої необхідності.
Відкритий доступ до бази даних дозволить вести стеження за громадянами, що за масштабами може перевищити телефонне та інтернет-стеження за американськими громадянами.
Базу даних Aadhaar почали створювати сім років тому для систематизації виплат допомог та відстеження шахрайства. Сьогодні вона налічує близько мільярда осіб. Крім персональних даних, у ній зареєстровані відбитки пальців і скани райдужної оболонки ока.
В уряді стверджують, що використання бази в державних цілях не призведе до компрометації біометричних даних.
Проте парламентська опозиція не вірить у те, що уряд зможе забезпечити достатній захист біометричних даних і вони врешті-решт не будуть скомпрометовані.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас