Українські водії значно рідше стали страхувати свої автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські водії значно рідше стали страхувати свої автомобілі

Особисті фінанси
2225
Українські водії значно рідше стали страхувати свої автомобілі: кількість проданих полісів каско скоротилася більш ніж в 2 рази.
Згідно з даними Нацфінпослуг, якщо в 2013 році українські компанії реалізували 540,2 тис. таких автостраховок, то в 2015 році – вже тільки 254 тис. штук.
Ключовою причиною падіння попиту на страхування машин експерти називають значне подорожчання полісів. Ціна на них зросла через збільшення вартості іномарок після триразової девальвації гривні за останні пару років. Ще один важливий фактор – згортання банками автокредитних програм і загальне зниження автопродажів в Україні.
“Як показав 2015 рік, скорочення доходів домогосподарств змінює запити клієнтів на страхування. Споживач хоче купувати більш“легкі”, бюджетні продукти”, – розповів голова правління АСКІНГО Україна” Ігор Гордієнко.
Він вважає, що тепер страховики будуть робити свої продукти більш доступними за ціною.
“Для багатьох страхових компаній продажу страховок каско було ключовим напрямком в роботі, тому його будуть намагатися реанімувати. Ринок каско довгий час взагалі був ключовим для українського страхування в цілому. Але після зміни макроекономічної ситуації (ВВП впало на 12%, курс долара виріс в три рази, а інфляція – до 42%) кількість укладених СК договорів почало скорочуватися “, – відзначає експерт.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас