Єгипет девальвував свою валюту майже на 13% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет девальвував свою валюту майже на 13%

Валюта
762
Регулятор заявив, що він буде проводити політику «більш гнучкого обмінного курсу», щоб залучити інвестиції і підтримати рівень валютних резервів.
Єгипетський фунт девальвований на 13%. Це випливає з результатів міжбанківського валютного аукціону, на якому Центральний банк країни продав $ 200 млн за курсом 8,85 фунтів за долар, пише газета з посиланням на обізнане джерело. Попередній курс продажу становив 7,73 фунта за долар.
Девальвація проведена, щоб досягти «обмінного курсу, який відображає силу і реальну вартість національної валюти в короткостроковому періоді», говориться в заяві регулятора, опублікованому в понеділок.
Центральний банк пояснює, що фунт, який подешевшав, повинен збільшити обсяг іноземних інвестицій і допомогти впоратися з дефіцитом доларів, який загрожує економічному зростанню. З 2011 року валютні резерви Єгипту знизилися на 50%, і їх розмір в останні півроку стабілізувався на рівні $ 16 млрд. У заяві регулятора йдеться, що до кінця 2016 року резерви планується збільшити до $ 25 млрд.
Головний економіст по регіону Центральної та Східної Європи, Близького Сходу і Північної Африки в HSBC Holdings Саймон Вільямс зазначив, що Єгипет б зберіг мільярди своїх резервів, якби девальвував фунт півтора роки тому. Він додав, що під питанням залишається рішучість влади змиритися з прискоренням інфляції, яку неминуче викличе девальвація.
Нагадаємо, вибух літака з російськими туристами призвів до різкого падіння числа іноземних відпочивальників, що посилило вже існуючий дефіцит валюти. Зниження інвестицій поставило в складні умови єгипетський бізнес і викликало загрозу зриву імпортних поставок товарів першої необхідності, в тому числі ліків.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас