Вимоги "Нафтогазу України" до "Газпрому" по транзитному контракту оцінюються в $ 8,2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вимоги "Нафтогазу України" до "Газпрому" по транзитному контракту оцінюються в $ 8,2 млрд

Енергетика
583
Загальна сума вимог Національної акціонерної компанії (НАК) “Нафтогаз України” до АТ “Газпром” в рамках транзитного контракту становлять $ 8,2 млрд, повідомив журналістам глава НАК Андрій Коболєв в кулуарах “Українського енергетичного форуму”, організованого Інститутом Адама Сміта в Києві у вівторок .
“Загальна сума претензій по транзитному контракту становить $ 8,2 млрд”, – сказав він.
А.Коболев нагадав, що за рішенням Національно комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), вже вступили в дію нові тарифи на транспортування газу і “Нафтогаз України” розраховує в переговорному або в судовому порядку домогтися переходу “Газпрому” на цю нову систему.
“Якщо досягнемо компромісу (з” Газпромом “- ред.), то можуть бути ще додаткові платежі за період з початку дії нових тарифів”, – сказав він.
Глава “Нафтогаз України” також повідомив, що, так як юридично нова тарифна система вже почала діяти, але фактично “Газпром” на неї ще не перейшов – у “Нафтогазу України” виникають складності в частині сплати податку на додану вартість (ПДВ) з транспортування .
“… Ми зараз з Мінфіном шукаємо вихід, щоб сплачувати за касовим методом”, – сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас