У США найбільші виробники сланцевої нафти вирішили скоротити видобуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США найбільші виробники сланцевої нафти вирішили скоротити видобуток

Енергетика
577
Кілька великих виробника сланцевої нафти в Сполучених Штатах вперше за багато років пішли на скорочення видобутку, повідомляє The Wall Street Journal.
“Ці заходи пов’язані з затовареністю ринку, яке в свою чергу тягне вниз ціни на” чорне золото “, – йдеться в повідомленні.
Компанії-виробники сланцевої нафти Continental Resources Inc., Devon Energy Corp. і Marathon Oil Corp. повідомили, що в поточному році планують скоротити видобуток приблизно на 10% в порівнянні з минулим роком. EOG Resources Inc. оголосила про скорочення своєї здобичі на 5%.
Видання зазначає, що нинішня поведінка виробників різко контрастує з поведінкою в 2015 році. Тоді вони не стали скорочувати свою здобич при падінні цін зі 100 доларів за бочку до 30 доларів. У 2016 році компанії вирішили скоротити витрати, що призвело до скорочення обсягів видобутку сировини.
Одним із способів скорочення видобутку компанії назвали тимчасове припинення роботи вже пробурених свердловин. Це повинно привести до появи більшої кількості як нафтових, так і газових свердловин, які будуть готові до запуску в разі зростання цін на енергоносії.
За матеріалами:
The Wall Street Journal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас