15-річна суперечка близька до завершення: Аргентина домовилася з кредиторами про виплату $ 4,6 мільярда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

15-річна суперечка близька до завершення: Аргентина домовилася з кредиторами про виплату $ 4,6 мільярда

Світ
506
Уряд Аргентини домовився виплатити $ 4,6 млрд боргу найбільшим фондам, які відмовилися від реструктуризації в 2001 році.
Про це в понеділок повідомив посередник на переговорах між Буенос-Айресом і кредиторами Даніель Поллак.
“Я радий повідомити, що 15-річна суперечка між Аргентиною і фондом Elliot Management Пола Сінгера близька до завершення”, – наводить його слова газета Nacion. Як зазначив Поллак, Буенос-Айрес виплатить близько 75% від загальної суми заборгованості.
Угода з групою кредиторів, очолюваної Elliot Management, вступить в силу після того, як його умови будуть схвалені Конгресом (парламентом) Аргентини.
У 2005 і 2010 роках Аргентина реструктурувала 93% свого держборгу, що залишився в спадок після найбільшого в історії дефолту 2001 року. Власникам облігацій був запропонований обмін на нові папери з дисконтом близько 70% по відношенню до первісної вартості. Однак власники решти 7% боргових паперів, що представляють в основному спекулятивні інвестиційні фонди, на це списання не погодилися.
Буенос-Айрес здійснював деякі виплати через один з нью-йоркських банків, потрапивши таким чином під юрисдикцію американської юстиції. Суд в Нью-Йорку став на захист інтересів кредиторів і зобов’язав Аргентину виплатити борг повністю. Буенос-Айрес запропонував власникам реструктурованих облігацій отримувати свої відсотки в аргентинських банках, щоб тим самим уникнути втручання суду США, однак переважна більшість кредиторів на це не погодилася.
5 лютого уряд президента Аргентини Маурісіо Макрі, який вступив на посаду 10 грудня минулого року, запропонував основній групі кредиторів скоротити суму боргу на 25%.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас