Проект «Посейдон»: В планах "Газпрому" провести техніко-економічну оцінку газопроводу по дну Чорного моря до Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проект «Посейдон»: В планах "Газпрому" провести техніко-економічну оцінку газопроводу по дну Чорного моря до Греції

Енергетика
370
Російський газовий монополіст «Газпром» планує до кінця 2016 року провести техніко-економічну оцінку газопроводу в обхід України по дну Чорного моря до Греції через треті країни.
Про це повідомив глава «Газпрому» Олексій Міллер.
«У Римі (2 лютого – ред.) був підписаний меморандум про оцінку доцільності будівництва газопроводу з Росії по дну Чорного моря через треті країни в напрямку Греції, а потім до Італії. Меморандум передбачає проведення техніко-економічної оцінки до кінця 2016 року », – сказав Міллер.
За його словами, підписанти відштовхуються від так званого проекту «Посейдон»: 12 мільярдів кубометрів азербайджанського газу з Греції по дну Іонічного моря на південь Італії.
Нагадаємо, 24 лютого «Газпром», італійська Edison і грецька DEPA підписали меморандум про постачання газу з Росії по дну Чорного моря через треті країни в Грецію і з Греції до Італії.
Нагадаємо, Москва заморозила проект будівництва газопроводу в обхід України “Південний потік”, який повинен був пройти через Чорне море до країн Південної і Центральної Європи, в грудні 2014 року.
Раніше “Газпром” припинив роботи зі східної гілці газопроводу “Південний коридор”, який спочатку призначався для подачі газу в “Південний потік”, а після відмови від проекту – в “Турецький потік”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас