Гонтарєва стала лідером народної недовіри (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтарєва стала лідером народної недовіри (дослідження)

Казна та Політика
2913
З усіх керівників країни українці найбільш негативно оцінюють роботу глави НБУ Валерії Гонтарєвої. Такі результати соціологічного дослідження, проведеного інститутом Горшеніна.
Гонтарєвій довіряє лише 2,8% опитаних. Це найгірший результат серед українських політиків і держчиновників, включених в рейтинг. При цьому 83,5% учасників дослідження прямо заявили про своє невдоволення роботою глави Нацбанку.
Порівнянні показники лише у генерального прокурора України Віктора Шокіна. Його діяльність підтримують 3,5% населення. Негативно до Шокіна ставляться 73,2% опитаних.
На думку голови Комітету економістів України Андрія Новака, практично нульовий рівень довіри, який має глава Нацбанку серед населення, свідчить про неминучість її відставки. Дії Валерії Гонтарєвої на її посаді призвели до втрати довіри українців не лише до національної валюти, але і до банківської системи.
«Якщо глава НБУ користується найбільшим рейтингом недовіри в українському суспільстві, це дуже чіткий сигнал до того, що такого главу Центробанку України потрібно терміново міняти. Гроші люблять тишу, а це означає надійність, стабільність і непохитність. Поки що чинна глава НБУ якраз не відповідає всім цим параметрам як за своїми формами спілкування з суспільством, так і, найголовніше, за результатами роботи НБУ», – зазначає Андрій Новак.
Дослідження на тему «Суспільно-політичні настрої населення України» проводилося Інститутом Горшеніна з 8 по 17 лютого 2016 р. по всій території України (без урахування населення окупованих територій АР Крим, Донецької і Луганської областей). Всього було опитано 2 тис. респондентів віком від 18 років з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення країни. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує +/-2,2%.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас