Експерт розповів, для кого Яценюк готує землю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, для кого Яценюк готує землю

Казна та Політика
11087
Ідея про продаж державної землі може просуватися в інтересах американського і китайського капіталу.
Про це розповів аграрний експерт Володимир Чопенко.
“У нас не все в порядку з Державною продовольчо-зерновою корпорацією України (ДПЗКУ): Київ не в повній мірі виконує контракт щодо постачання зернових до Китаю. Ще на початку існування ДПЗКУ зафіксовані крадіжки в 300 млн доларів США (ДПЗКУ створена в 2010 році. – Ред.). Їх досі шукають. Ми не допоставляємо зернові в Китай. Відповідно, китайське керівництво має претензії “, – сказав Чопенко.
Експерт припустив, що китайська сторона виставила Києву конкретні умови. “Китайці хотіли б купити два портових елеватори. Це проговорювали менеджери ДПЗКУ. Зрозуміло, що про тендер і вільної конкуренції тут вже мова не може йти”, – підкреслив він.
Чопенко додав: “Китайці зацікавлені отримати контроль над землею, щоб самим виробляти продовольство для Піднебесної”.
Експерт зазначив, що другим лобістом продажу державних земель можуть бути американські агрокорпорації. “У нас багато філій американських агрокорпорацій. Думаю, що вони впливають на наш уряд. Американці теж хотіли б отримати доступ до держземлі”, – запевнив Чопенко.
“Я не раз говорив, що необхідно проводити референдум. Нехай народ вирішить. Яценюк і Порошенко не створювали українську землю, не їм вирішувати її долю”, – підсумував Чопенко.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас