Україна повернула Японії невикористані EUR 2,5 млн коштів Кіотського протоколу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна повернула Японії невикористані EUR 2,5 млн коштів Кіотського протоколу

Казна та Політика
1807
Україна повернула Японії EUR 2,5 млн невикористаних коштів, отриманих у 2009 році від продажу квот на викид парникових газів в рамках Кіотського протоколу, повідомила прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.
“Державною казначейською службою України від 15 лютого 2016 року було здійснено повернення коштів японській стороні в сумі 2 490 534,65 євро”, – повідомила прес-служба міністерства.
Розпорядження про повернення коштів японській стороні Кабінет міністрів підписав 11 лютого.
У відповіді Мінприроди зазначено, що чотири договори на продаж одиниць (частин) установленої кількості (ОУК або частини квоти на викид парникових газів – ред.) На суму EUR440 млн з японськими контрагентами було укладено ще у 2009 році Державним агентством екологічних інвестицій. В даний час Держагентство екологічних інвестицій знаходиться в процесі ліквідації.
Мінприроди в березні 2015 року взяло на себе функції агентства по реалізації проектів за договорами, за якими термін використання коштів уже завершився. Японські контрагенти мали право вимагати повернення невикористаного залишку в сумі близько 1,3 млрд грн і EUR35,9 млн.
В результаті переговорів з японськими контрагентами Мінприроди вдалося продовжити термін використання коштів.
Одна з японських компаній наполягала на поверненні всього невикористаного залишку, проте у вересні 2015 року зі ній вдалося домовитися про те, що половина залишку буде спрямована на модернізацію 10 вагонів Київського метрополітену, а половина – повернута. У листопаді 2015 року Мінприроди домовилося збільшити кількість модернізованих вагонів до 15, і повернути невикористані кошти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас