Рада прийняла один з "невідкладних безвізових" законів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада прийняла один з "невідкладних безвізових" законів

Казна та Політика
1547
Верховна Рада прийняла в першому читанні закон з “безвізового пакету” про вдосконалення основ діяльності Національного агентства України з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.
За законопроект №4056 про внесення змін до деяких законодавчих актів України, що стосуються виконання рекомендацій, що містяться в шостій доповіді Європейської Комісії про виконання плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України, в частині удосконалення засад діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку і управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, на засіданні у вівторок в першому читанні проголосували 282 депутати.
Законопроектом пропонується внести зміни до закону про Нацагентство з виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, які уповноважують Нацагентство не тільки на збереження активів, на які накладено арешт в кримінальному провадженні, а й на володіння, використання та/або розпорядження такими активами, в тому числі правом реалізації технологічної переробки або передачі в управління активів, конфіскованих в кримінальному провадженні.
Законопроектом також передбачається на законодавчому рівні закріпити розміри посадових окладів працівників Нацагентства, що стане додатковою гарантією їх незалежності, а також усунути внутрішні технічні неузгодженості між положеннями цього закону.
Як повідомлялося, в кінці минулого тижня президент України Петро Порошенко зареєстрував в парламенті пакет “невідкладних безвізових” законопроектів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас