Екс-перший заступник міністра фінансів Уманський допускає припинення роботи програми МВФ для України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-перший заступник міністра фінансів Уманський допускає припинення роботи програми МВФ для України

Казна та Політика
2267
Екс-перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський допускає припинення роботи програми Міжнародного валютного фонду з кредитування України.
Про це він повідомив в інтерв’ю виданню Страна.ua, передають Українські Новини.
“Цілком реально. Заява Лагард ніколи не з’являється просто так”, – відповів він на питання про те, чи може заяву МВФ від 10 лютого про повільний прогрес української влади в проведенні реформ означатиме можливу зупинку роботи програми для України.
Уманський пояснив, що повідомлення МВФ з’явилося не просто так після заяви міністра економіки Айвараса Абромавичуса про намір піти у відставку, проте справа не в конкретних персоналіях.
“Для представників більшості західних країн і організацій прізвища не так важливі, а важливо розуміння перспективи, прогнозованості ситуації в Україні. Вони побачили і оцінили ситуацію приблизно так, як політичний вибух, який у короткій перспективі може привести до розвалу виконавчої влади, розвалу коаліції, відставку уряду і як наслідок – дострокових парламентських виборів “, – прокоментував Уманський.
Він зазначив, що МВФ ніколи не працює з країною, де немає суб’єкта, з яким фонд має відношення і зобов’язання, а питання можливої зміни влади і політичної кризи для фонду є принциповим.
Нагадаємо, 10 лютого МВФ заявив про стурбованість повільним прогресом у боротьбі з корупцією в Україні та впливом корпоративних інтересів в політиці.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас