МВФ залишається в програмі з Україною: Райс назвав причини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ залишається в програмі з Україною: Райс назвав причини

Казна та Політика
2767
Ключовий кредитор України Міжнародний валютний фонд (МВФ) залишається в програмі співпраці, однак не готовий назвати дату підписання Меморандуму щодо другого перегляду програми і засідання Ради директорів по Україні.
Про це повідомив глава Департаменту зовнішніх зв’язків Фонду Джеррі Райс.
“Ми залишаємося в програмі реформ, ми не втрачаємо контактів з владою. І наша мета зараз – узгодити і підписати Меморандум (щодо другого перегляду програми – ред). Хоча я і не можу назвати дати підписання і дати засідання Ради директорів Фонду по Україні”, – сказав Райс.
Він підкреслив, що МВФ помітив ряд моментів, на які він звернув увагу української влади.
“Зрозуміло, що все це не означає, що Україна нічого не зробила. Безперечно, зробила – макроекономічна стабілізація була досягнута, був прогрес. Але дуже важливо, щоб цей прогрес був заглиблений і посилений. І одна зі сфер, яка потребує постійної уваги – держуправління і боротьба з корупцією”, – підкреслив Райс.
Раніше директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард виступила із заявою, в якій звернула увагу, що Фонду буде складно продовжувати програму реформ в Україні в разі, якщо не будуть продовжені реформи, а боротьба з корупцією буде припинена.
Після цієї різкої заяви у Лагард відбулася розмова з Порошенком. Розмову глава МВФ назвала конструктивною.
Нагадаємо, днями МВФ опублікував звіт за результатами діяльності місії Фонду в Україні. Зазначалося, що в МВФ незадоволені Податковим кодексом України. Зокрема, у Фонді підрахували, що зниження ставки ЄСВ призведе до втрати Україною бюджетних доходів на 4,5% ВВП.
Як відомо, 11 березня 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF) загальним обсягом $ 17,5 млрд терміном на 4 роки. Перший транш за новою програмою в обсязі $ 5 млрд Україна отримала 13 березня, другий на $ 1,7 млрд – 4 серпня 2015 року.
На поточний момент Доповідь про хід реформ і Меморандум про другий перегляд програми і подальші дії сторін має розглянути Рада директорів МВФ, яка вирішить долю третього траншу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас