Німеччина закликає Україну до компромісу щодо боргу перед Росією, - Bloomberg — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина закликає Україну до компромісу щодо боргу перед Росією, - Bloomberg

Казна та Політика
1182
Міністерство фінансів Німеччини закликало Україну знайти компроміс з Росією щодо реструктуризації євробондів на $ 3 млрд, які були продані за попередньої влади.
Про це пише Bloomberg з посиланням на джерело, знайоме з ходом переговорів.
Україна в минулому році реструктуризувала більшість євробондів, домігшись від приватних кредиторів списання 20% боргу. Однак Росія наполягає, що вона офіційний кредитор, і тому пропозиція України має бути більш вигідною.
Міністерство фінансів Німеччини є посередником на переговорах між Росією і Україною. Видання зазначає, що це є свідченням того, що Україна намагається знайти позасудове рішення спору.
Нагадаємо, Україна винна Росії $ 3 млрд за спірними облігаціями, які були випущені в кінці 2013 році.
Росія відмовилася піти на реструктуризацію цієї заборгованості, на відміну від інших комерційних кредиторів. Україна в свою чергу відкинула можливість погашення боргу і ввела мораторій на його виплату.
1 січня Росія оголосила, що Україна не здійснила платіж у загальній сумі 3,075 млрд дол. США, і таким чином увійшла в стан дефолту. Російська влада звернулася до компанії The Law Debenture Corporation plc і почала процедури, необхідні для подачі позову до англійського суду. Звернення до суду очікувалося в кінці січня, але поки не відбулося.
Міністр фінансів Наталія Яресько неодноразово заявляла, що угода з комітетом приватним кредиторів забороняє Україні надавати Росії більш вигідні умови реструктуризації. При цьому 21 січня в Давосі вона вперше повідомила, що формат реструктуризації може бути змінений, якщо економічний ефект буде тим же.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас