У Києві мають намір знову підвищити тарифи на опалення: На скільки зростуть розцінки в цей раз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві мають намір знову підвищити тарифи на опалення: На скільки зростуть розцінки в цей раз

Особисті фінанси
6211
Київська влада днями отримала лист від Нацкомісії з держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг, в якому попереджається про чергове підвищення тарифів на опалення
На цей раз розцінки зростуть на 15%, говорить заступник голови громадської ради при НКРЕКУ, голова «Спілки власників житла України» Олексій Кучеренко.
Але при цьому Нацкомісія в цьому ж листі нагадує, що в силах КМДА знизити тариф на ту складову, яку вона може оптимізувати. «Тому ми сподіваємося, що Київ все ж візьме на себе відповідальність за комунальні тарифи», – заявив Кучеренко.
Сьогоднішні тарифи, на його думку, надумані, оскільки абсолютно не враховують споживання газу. Експерт наводить такий приклад: в двох будинках однієї серії, в одному з яких є лічильник, а в іншому – немає, цифри в платіжках можуть відрізнятися в 1, 5 -3 рази. Тільки за минулий рік кияни в будинках без лічильників тепла переплатили 1 млрд грн.
Винні в таких переплатах – і КМДА, і уряд. Адже було зволікання із обладнанням будинків лічильниками, а також занадто пізно прийнято постанову про перерахунок тепла в зв’язку з температурним режимом.
Начальник Головного управління з питань цінової політики КМДА Василь Яструбинський говорить, що нарахування оплати за тепло в будинках з лічильниками і без відрізняється від 45% до 2 разів.
За його даними, в Києві вже 80% будинків обладнані теплолічильниками, питання установки таких в інших 20% – не проблема.
«Але нам доводиться просто змушувати мешканців це робити», – каже він.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас