Google запатентувала роботизованого приймальника посилок від дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google запатентувала роботизованого приймальника посилок від дронів

Технології&Авто
1496
Управління США по патентах і торгових марках (USPTO) видало компанії Google патент на систему «Автоматичної доставки посилок приймальником» (Automated package delivery to a delivery receptacle).
Мова йде про нову платформу доставки покупок або предметів першої необхідності за допомогою безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Google відзначає, що дрон далеко не завжди може безпечно наблизитися до місця доставки: цьому можуть перешкодити будь-які об’єкти, лінії електропередач тощо. Крім того, існує ймовірність того, що пакет, залишений на майданчику біля житла одержувача, буде просто вкрадений.
Саме в такій ситуації повинна виручити нова система Google. За задумом корпорації, посилку, доставлену безпілотником, буде в безпечному місці забирати інший робот – наземний. Процес взаємодії між двома апаратами буде контролюватися спеціальними програмними алгоритмами через бездротовий зв’язок.
Після отримання пакету наземний робот зможе доставити його до місця зберігання, зазначеного користувачем. Це може бути, скажімо, гаражне приміщення, доступ в яке надаватиметься допомогою спеціального електронного ключа. На жаль, про плани Google щодо практичного впровадження системи поки нічого не повідомляється.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас