Чого українці очікують від децентралізації (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого українці очікують від децентралізації (опитування)

Казна та Політика
813
Більшість українців вважають, що проведення децентралізації зможе вирішити проблему поганого розвитку інфраструктури на місцях.
Про це свідчать результати грудневого онлайн-дослідження “Моніторинг сприйняття прогресу реформ”, який TNS проводить спільно з Національною радою реформ.
На другому місці опитані назвали нерівномірне фінансування регіонів – 47% вважають, що децентралізація усуне дану проблему. Близько третини вказали, що децентралізація подолає проблеми занепаду села, корупційних схем при розподілі фінансування і спростить процедуру отримання документів.
Також існує певний відсоток песимістів – 14% вважають, що введення децентралізації не зможе вирішити жодної існуючої проблеми. Набагато більше таких респондентів серед населення з невизначеною зовнішньополітичною орієнтацією (21%).
Якщо говорити про зв’язок децентралізації та місцевого самоврядування, то 61% респондентів вважають, що децентралізація позитивно вплине на ефективність місцевого самоврядування. До речі, в Києві значно менше тих, хто вважає, що децентралізація підвищить ефективність місцевого самоврядування (51%) і значно більше тих, хто не визначився з відповіддю на дане питання (28%).
Серед проблем на шляху впровадження децентралізації більше половини респондентів називають відсутність згоди між представниками влади з питань впровадження реформи.
Трохи менше половини опитаних як проблему назвали відсутність політичної волі центральної влади і відсутність комплексного підходу до запровадження реформи.
Серед представників старшої вікової групи значимо більше тих, хто вважає відсутність політичної волі центральної влади перешкодою на шляху впровадження децентралізації (54%).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас