Ірак може знизити видобуток нафти, якщо ОПЕК домовиться про це — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ірак може знизити видобуток нафти, якщо ОПЕК домовиться про це

Енергетика
493
Ірак готовий взяти участь у позачерговій нараді ОПЕК і навіть знизити видобуток, якщо країни, що входять і не входять до картелю, домовляться про це.
Про це сказав міністр фінансів Іраку Хошияр Зебарі.
“Ірак – один з членів-засновників ОПЕК, тому ми, безсумнівно, візьмемо участь в екстреній нараді, з тим щоб знизити виробництво і вплинути на ціну нафти”, – повідомив він.
Венесуела, одна з найбідніших країн ОПЕК, вимагала провести позачергову нараду, але ця ідея не отримала підтримки з боку лідера картелю Саудівської Аравії.
Президент Венесуели Ніколас Мадуро сказав, що відправив міністра нафтової промисловості в поїздку по країнах ОПЕК і поза ОПЕК, щоб спробувати переконати їх спільно зупинити падіння цін на нафту.
“Я не впевнений, що ми погодимося з Венесуелою, тому що нам потрібно збільшувати виробництво через проблеми, які нам потрібно вирішувати. Але якщо ми побачимо, що є загальна думка, колективне рішення, тоді ми можемо погодитися”, – розповів Зебарі. Він засумнівався в тому, що картелю вдасться домовитися з конкурентами про спільні дії.
За його словами, за скорочення виробництва поки явно висловилися тільки Венесуела і Алжир. Він висловив сподівання, що ціна нафти може почати рости навесні за рахунок скорочення видобутку сланцевої нафти в США.
Ірак, який займає друге місце з видобутку в ОПЕК, має намір цього року збільшити середньодобове виробництво до рекордних 4 мільйонів барелів з нинішніх 3,7-3,8 мільйона. Бюджет країни на 95% залежить від продажу нафти.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас